Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD), Institutt for maskin, elektronikk og kjemi

OsloMet - storbyuniversitetet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus, HiOA) er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet har studiesteder i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika. OsloMet er et attraktivt studie- og arbeidssted og en aktiv del av storbyregionens samfunns-, arbeids- og kulturliv. 

Fakultetet tilbyr høgare utdanning innan tekniske fag, kunstfag og designfag, og har forskings- og utviklingsaktivitetar på desse fagfelta. Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) har om lag 3 000 studentar og om lag 280 tilsette, og held til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utanfor Lillestrøm.

Institutt for maskin, elektronikk og kjemi (MEK) tilbyr bachelorstudier i ingeniørutdanning, og har forsknings- og utviklingsaktiviteter. Instituttet har om lag 40 ansatte og om lag 460 studenter.

Ved Fakultetet for teknologi, kunst og design (TKD) er det fra 1. august 2018 ledig stilling som instituttleder ved Institutt for maskin, elektronikk og kjemi. Tilsettingen skjer på åremål for en periode på fire år, med mulighet til å kunne søke samme stilling for ytterligere to ganger fire år – totalt 12 år. Instituttleder rapporterer til dekan og inngår i dekanens ledergruppe

 Instituttet er i sterk utvikling, sammen med fakultetet for øvrig. I dette inngår bl.a. etablering av et masterstudium på instituttet og aktivt bidrag i utviklingen av et tverrfaglig doktorgradsstudium på fakultetet. Det er stor satsning på FoU-arbeid og samarbeid med næringsliv, nasjonale og internasjonale utdanningsinstitusjoner. Noe som fordrer endringer i organisering, arbeidsmetodikk og kultur.

Ansvarsområde

Som instituttleder har du faglig og administrativt resultatansvar for virksomheten ved instituttet, herunder også økonomistyring og personalansvar for tre studieledere. Daglig drift av det enkelte bachelorstudium ledes av studielederne som rapporterer til deg.

Ansvar og oppgaver er beskrevet i egen stillingsbeskrivelse.

Kvalifikasjoner

 • høyere teknologifaglig utdanning, primært tilsvarende førstestillingsnivå. Svært lang og relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • ledererfaring fra relevant virksomhet innenfor instituttets fagfelt, helst innen undervisnings- og/eller forskningsvirksomhet
 • erfaring fra industri/ næringsliv vil være et pluss
 • erfaring fra ledelse av endringsprosesser erfaring med, og god forståelse for økonomistyring og personalledelse
 • god muntlig og skriftlig framstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk

Ønskede egenskaper

 • motiverende og inkluderende lederstil
 • motivasjon for å drive strategisk arbeid og utvikling for å nå organisatoriske mål
 • evne til å ta beslutninger og være løsningsorientert
 • evne til å samarbeide og bygge relasjoner internt og eksternt
 • engasjement og entusiasme for stillingen

Det er viktig for OsloMet – storbyuniversitet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. 

Vi kan tilby deg 

 • interessante og utfordrende lederoppgaver i et aktivt og mangfoldig fagmiljø 
 • mulighet for nettverksbygging og lederutvikling
 • en arbeidsplass i stadig utvikling 
 • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Andre opplysninger

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ, 1475 instituttleder i kr. 745.200 – 882.500 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyrere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

 • Dekan Egil Trømborg, tlf: +47 67 23 85 03 / +47 950 98 109 

Vil du søke stillingen må du søke ved å benytte knappen nederst i utlysningen « logg inn og søk stillingen» 

Du må laste opp alle attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk, og oversettelser må være autorisert. Vi vil be om originaler ved et eventuelt intervju.

Ansettelsestype Visstidsanställning (4 år)
Arbeidstid Heltid
Antall ledige stillinger 1
Arbeidsomfang 100%
Sted Oslo
Fylke Oslo
Land Norge
Referansenummer 18/04859
Publisert 09.05.2018
Søknadsfrist 30.05.2018

Tillbaka till lediga jobb